Ресторани і кафе повинні дивувати своїх гостей не тільки смачним меню та обслуговуванням, але ще і приємною атмосферою. Яка в більшій мірі залежить від якості вентиляції приміщення. При цьому не варто забувати і про вентиляцію приміщень для персоналу, адже від їх комфорту також залежить і робота ресторану в цілому.
Саме тому вентиляція є найважливішою складовою закладів громадського харчування і повинна плануватися ще на етапі будівництва.
Основним завданням вентиляції є заміна відпрацьованого повітря на свіжий і чистий.
Щоб правильно організувати цей процес потрібно зробити загальну систему припливної вентиляції і кілька витяжних систем, грунтуючись на призначення приміщень.
Організація оптимальної атмосфери в залах.
Місця для відвідувачів повинні бути комфортні і мати постійний приплив свіжого повітря. При цьому варто враховувати, що потрапляння на людей прямих потоків холодного повітря не зробить їх відпочинок приємним. Тому варто грамотно розміщувати системи вентиляції і використовувати обладнання захованого монтажу – канальні або касетні кондиціонери. Вони не псують стилістику залу і є майже безшумними.
Також варто враховувати і нормативну документацію, за якою на одного відвідувача витрати свіжого повітря складають приблизно 30 м³/год. Тому вентиляцію варто проектувати виходячи із загальної кількості відвідувачів.
Вентиляція кухні ресторану і кафе.
Вентиляція кухні є ще більш складним процесом, адже кількість різних утворень (пар, дим, запахи) значно більше. А ще ж потрібно запобігти їх потрапляння в загальний зал. При проектуванні такої вентиляції варто звернути увагу на кількість осіб і теплову потужність обладнання, яке буде використовуватися.
Вентиляція кухні найчастіше складається з:
- Загальнообмінної вентиляції з припливно-витяжною обладнанням
- Місцевій системи витяжки - парасолі, розміщені над тепловим устаткуванням.
Також при виборі вентиляції важлива і її економічність, і відповідність нормативної документації. Якщо ви хочете, щоб ваші відвідувачі завжди до вас поверталися, то звертайтеся за проектуванням вентиляції для кафе чи ресторану до професіоналів.
Наша команда займається не тільки проектуванням, але також і підбором необхідного обладнання, його монтажем. За більш детальною інформацією можете звертатися за контактами.