Якщо ви плануєте відкрити власний заклад громадського харчування, то окрім вибору приміщення, вам необхідно підібрати і професійне ресторанне обладнання. Залежно від формату закладу, кількості місць залежить і кінцевий перелік обладнання. Також велику роль на кухні відіграє і інвентар, вибором і купівлею якого теж потрібно займатись.

Як обрати ресторанне обладнання

Не існує універсальних комплектів обладнання, в залежності від типу закладу, кожен раз все обладнання обирається індивідуально для кожного закладу. На вибір обладнання впливають такі фактори:

  1. Направлення закладу
  2. Кількість посадочних місць
  3. Габаритні розміри кухні
  4. Максимально можливе споживання газу/електроенергії
  5. Ціна обладнання.

Можна детально розібратись з кожним пунктом, для того, щоб розуміти, на що потрібно звертати увагу при відкритті закладу та виборі обладнання.

Основним фактором для вибору обладнання є формат закладу, який ви хочете відкрити. Якщо ви плануєте відкрити їдальню, то вам необхідне недороге обладнання та лінія роздачі. Для сімейного кафе потрібна піч для піци або гриль для шаурми, а для ресторану — пароконвектомат, холодильні столи та більш широкий вибір електромеханіки.

Кількість обладнання також залежить і від кількості посадочних місць. Вибір обладнання для ресторану на 40 та на 500 рівнів буде значно відрізнятись. Як і вибір інвентарю для такої кількості гостей. 

Перед вибором обладнання необхідно зробити проект кухні. Саме на цьому етапі і визначається кількість і перелік обладнання, яке буде використовуватись. Також в проекті враховуються й нейтральне обладнання і виходи комунікацій для підключення обладнання. 

Часто важливим обмеженням у виборі обладнання може стати велике споживання електроенергії. Також не всі власники мають змогу провести 380В на кухню, хоча більшість професійного обладнання працює саме від трьох фаз. Саме тому, на етапі створення проекту потрібно враховувати скільки обладнання може встановлюватись, та яке це буде обладнання.

Останній пункт може являтись основним для більшості власників. Не дивлячись на те, що велика частина обладнання може бути візуально схожою, та виконувати одні, й ті самі функції, ціна на нього може значно відрізнятись. Потрібно обирати обладнання виходячи з бюджету. Завжди краще купувати якісне обладнання, адже воно буде працювати під великими навантаженнями. Але якщо такої змоги нема, то ви можете придбати хоча б основне обладнання більш якісне, та зекономити на допоміжному.

Підбір ресторанного обладнання в Закарпатті.

Якщо ви плануєте відкрити новий заклад, або розширити вже існуючий — телефонуйте, або пишіть нам, наші менеджери з радістю допоможуть. Ми проводимо виїзд на ваш об’єкт та робимо заміри по яким і створюємо декілька проектів для узгодження. Ми співпрацюємо з кращими постачальниками обладнання та виробів з нержавіючої сталі в Україні. Пропонуємо обладнання під різний бюджет та відкрили вже декілька сотень закладів. Саме тому, ми допоможемо вам обрати оптимальне обладнання для вашого закладу, яке допоможе вам досягати найкращих результатів. Телефонуйте, або залишайте свій номер для зворотнього дзвінка.