Кількість
|
Вартість
|
||
|
Купити професійну плиту в Україні
Професійні плити на кухні ресторану виконують такі ж саме функції, як і звичайні побутові моделі, але мають ряд відмінностей. Основною відмінністю являється виконання корпусу з нержавіючої сталі. Більшість моделей йдуть без духової шафи і встановлються на спеціальних базах-підставках.
Самі ж плити мають більш потужні конфорки, та розраховані на важкі умови роботи. В сучасних ресторанах використовуються три основні види плит: газові, електричні та індукційні. Кожен з видів має як свої недоліки, так і переваги.
Газові плити використовуються в тих закладах, де можливе газове підключення, або ж потужностей електромережі не вистачає. Професійні плити підключаються як до балона, так і до звичайної газової магістралі. Якщо ви плануєте придбати плиту з підключенням до магістралі, то повинні переконатись в тому, що ваш лічильник підходить до використання з цією плитою. Більшість плит мають таке споживання газу, що побутовий лічильник просто не може його зафіксувати, і це може призвести до серйозних проблем при перевірці газовою службою.
В загальному ж, це звичайні плити, які відомі кожному користувачу. В них є як і переваги, так і недоліки. Але однозначно, це найнебезпечніші плити, так як працювати приходиться з відкритим вогнем. А в більшості моделях полум’я доволі велике. Окрім того додаткову небезпеку несе газовий балон, якщо використовується саме він. Тому обираючи таку плиту потрібно подбати про безпеку.
Електричні плити втрачають свою популярнісь, але все ще використовуються при великих об’ємах готування. Основним недоліком електричних плит є довгий нагрів та довге застивання. Таким чином, готувати порційні страви з їх допомогою дуже складно. Але в їдальнях, садочках, школах, це буде дійсно незамінний варіант. Для садочків та шкіл, більше всього використовуються плити з духовими шафами, задля економії на придбання пароконвекційної печі.
Індукційні плити навпаки почали використовуватись значно активніше, так як мають велику кількість переваг. Вони нагрівають посуд, а не робочу поверхню, що робить їх найбезпечнішими. Розігрів відбувається дуже швидко, швидше навіть, ніж на газовій плиті. Одно або двохконфорочні варіанти можуть легко доставатись/ховатись при необхідності.
Але є в індукційних плит і недоліки, які не дозволяють повністю перейти на їх використання. Через скляну поверхню на плиту можна встановлювати лише неважкий посуд, зазвичай до 10 кг. Також більшість плит, хоча і відносяться до професійного сегменту, на справді не розраховані на постійну роботу. Плита, ж яка розрахована на роботу цілий день, коштує значно дорожче газових аналогів. Крім того, все одно, самі по собі індукційні плити менш надійні, ніж інші аналоги.
В магазині Проф-груп ви можете купити професійну плиту з доставкою по Україні. Ми підберемо для вас найкращий варіант, виходячи з ваших потреб. Також в нас ви знайдете і інше професійне обладнання для відкриття закладу громадського харчування. Якщо вам потрібна буде допомога у виборі якісного обладнання — звертайтесь, з радістю допоможемо реалізувати всі ваші побажання.