Сьогодні вся Україна страждає від блекауту. Для кав’ярень та ресторанів, це теж складне випробування, з яким не всі зможуть справитись, але за довгий час такого становища, багато ресторанів почали використовувати одні й ті самі лайфхаки.
Період блекауту для ресторанів, це не тільки складний час, але й можливість отримати нових клієнтів, які змерзли вдома, та не можуть приготувати їжу самостійно. Тому основною задачею являється обігріти приміщення, для комфортного перебування в ньому. Заклади, в яких є хоспер або дров’яна піч, почуваються в цьому плані краще, але й звичайні кондиціонери без проблем працюють від генератора.
Другою задачею кожного ресторану являється розробка нового меню, щоб зменшити витрати електроенергії. Більшість закладів переходить на холодні страви, або ж закуповує газові плити та грилі там, де їх використання можливе. Також перевагою стає наявність вуличного грилю. Більше роботи прийдеться робити вручну, відмовившись від електромеханічного обладнання, тому наявність якісного інвентарю теж буде перевагою.
Освітлення в залі можна вирішити завдяки акумуляторним LED лампам, свічкам, або живити лампи від автомобільних акумуляторів. Кухар та офіціанти оснащаються налобними ліхтариками для зручної роботи.
Більшість закладів відмовляються від використання генераторів, так як це є економічно недоцільно, тому в пригоді стануть термоконтейнери, які допоможуть зберігати тепло приготованих страв під час тривалого терміну. Дехто також використовує чафіндіші (марміти на горючій пасті), з їх допомогою можна зберігати температуру страви впродовж цілого дня. Отже робота в таких закладах триває постійно, в період без світла робляться заготовки, щоб при появі світла оперативно приготувати якомога більше порцій. Також, нерідко, приходиться працювати в дві зміни, так як вночі світло є частіше.
Якщо Ви також плануєте працювати в цей нелегкий час, ми пропонуємо Вашій увазі великий асортимент газових плит, які працюють як від балону, так і від магістралі. Однозначно одна плита не замінить в роботі пароконвектомат, але маючи великий асортимент наплитного посуду, Ви все одно зможете запропонувати своїм клієнтам обширне меню.
Будемо раді допомогти Вам в цей нелегкий час, телефонуйте: 099 029-01-67, або 096 158-17-00.